Duurzaam aluminium

Aluminium is duurzaam Van winning tot eindgebruik

Hoe duurzaam is aluminium? Aluminium is het meest voorkomende metaal op aarde en wordt gewonnen uit bauxiet erts. Aluminium is duurzaam door de lange levensduur. Zo gaat aluminium tientallen jaren mee en ligt de ondergrens van de levensduur in de bouwsector op 60 jaar. De benodigde energie in combinatie met de lange levensduur maakt aluminium juist duurzaam. Naast de lange levensduur is het materiaal ook onderhoudsarm. Hierdoor vereist aluminium minder onderhoud in tegenstelling tot andere metalen. Daarnaast kan aluminium gerecycled worden zonder kwaliteitsafname.

Aluminium is duurzaam Aluminium is duurzaam
ALUMINIUM
PROFIELEN ZAGEN
arrow
GEBRUIKTE FRAMES EN REST
STUKKEN VERZAMELEN
arrow
ALUMINIUM
SAMENSMELTEN
arrow
EXTRUSIE VAN
ALUMINIUM PROFIELEN
arrow
arrow
arrow
arrow
100%
RECYCLEBAAR
arrow
arrow
arrow
arrow arrow
100% recyclable 100% recyclable 100% recyclable 100% recyclable
Innovatief en duurzaam Innovatief en duurzaam

innovatieve en duurzame Oplossingen

EFKA biedt innovatieve en duurzame oplossingen voor aluminium frames. Aluminium profielen worden veelal schuin afgezaagd. Hierdoor ontstaat een verzameling van reststukken aluminium. Aluminium is een mooi materiaal dat zich kenmerkt als licht, sterk, corrosiebestendig en eenvoudig te bewerken. Extrusie is het proces waarbij aluminium wordt hervormd.

Aluminium is 100% duurzaam

Wat is aluminium extrusie?

Aluminium extrusie is een plastisch vormgevingsproces waarin een voorverwarmd aluminium onder grote druk in een matrijs wordt geduwd. De extrusie is vloeibaar en wordt vervolgens uitgeperst en gekoeld met lucht of water. Na afkoeling wordt het aluminium gecontroleerd op eventuele spanningen en rechtheid. Daarna worden de profielen weer gezaagd in de gewenst lengte. Dit is bij EFKA de uitstekende basis om bij te dragen aan producten met een duurzame ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling Duurzame ontwikkeling
Verzamelen, scheiden en hergebruiken Verzamelen, scheiden en hergebruiken

Aluminium recyclen

Aluminium profielen worden bij EFKA gerecycled. Reststukken van aluminium profielen zoals textielframes, LED frames en panel frames, worden verzameld en gescheiden waar nodig. Met relatief weinig energie en lage bewerkingskosten kunnen er nieuwe aluminium frames worden gemaakt. Door aluminium te recyclen is het 100% duurzaam.